Autohuollon palveluautomaatin käyttöohje

1. Varaa huolto

Varaa auton huolto normaaliin tapaan ja kerro, että haluat käyttää palveluautomaattia.

2. Saat tekstiviestin

Saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, jossa on koodi palveluautomaatin käyttöön.
HUOM! Tämä viesti saapuu viimeistään huoltoa edeltävänä arkipäivänä.

3. Tuo auto huoltoon ja jätä se liikkeen parkkipaikalle

Voit tuoda autosi huoltoon milloin haluat. Jätä se Huoltoykkösen parkkipaikalle.

4. Avaa automaatti noutoviestin koodilla

Kävele katsastuskonttorin sisäänkäynnin eteen, jossa on numerolukko. Näppäile numerolukkoon noutoviestissä oleva numerokoodi ja paina sen perään tähti (*) – merkkiä. Näin saat tuulikaapin auki, jossa sitten palveluautomaatti sijaitsee. Automaatin saat auki noutoviestissä olevalla QR-koodilla (QR-koodilukija näytön alapuolella) tai samalla numerokoodilla. Jos haluat käyttää näppäiltävää numerokoodia niin valitse näytön yläreunasta ”ei QR-koodia” ja näyttöön avautuu numerokoodikenttä.

5. Jätä avaimet lokeroon

Jätä avaimet lokeroon, ota mukaan mahdollisen sijaisautosi avaimet sekä mahdolliset dokumentit ja sulje lokero.

6. Saat uuden noutoviestin kun huolto on valmis

Saat uuden tekstiviestin ja koodin, kun autosi on valmis ja avaimet noudettavissa lokerosta. Tekstiviestissä on maksulinkki huollon maksuun, joka täytyy maksaa, että saat automaatin lokeron auki ja noudettua avaimet.

7. Nouda autosi milloin vain

Nouda autosi milloin haluat. Nouto onnistuu myös aukioloaikojen ulkopuolella, noutotekstiviestissä olevalla numerokoodilla. Mikäli katsastuskonttori ei ole auki, numerokoodi syötetään ulko-oven oikealla puolella olevaan digitaaliseen numerolukkoon, jolla pääsee tuulikaappiin, jossa automaatti sijaitsee.

8. Avaa automaatti ja ota avaimet

Avaa automaatti, joko QR-koodilla tai numerokoodilla ja ota avaimet ja palauta mahdollisen sijaisautosi avaimet. Sulje lokero ja jatka matkaa huolletulla autolla.