Jarrupalojen ja -levyjen vaihto autoon on turvallisuuskysymys

Jarrut ovat auton tärkein turvallisuusvaruste ja jarrupalojen ja -levyjen vaihto on hyvä suorittaa ajoissa, vaikka jarruissa ei vielä tuntuisi olevan mitään vikaa. Kun huollat autosi säännöllisesti, turvaat autosi jarrujen asianmukaisen toiminnan – jarruhuolto on ennaltaehkäisevä askel vaaratilanteiden välttämiseksi ja ajoturvallisuuden takaamiseksi.

Tarvitseeko autosi jarrujärjestelmä huoltoa?

Kuluneet, tärisevät tai kitisevät jarrut ovat paitsi epämiellyttävät, myös turvallisuutta heikentävä tekijä. Meillä Tampereen Huoltoykkösellä koulutettu henkilökunta huoltaa autosi jarrut kuntoon. Huollamme ja korjaamme kaikkien merkkien jarruja ammattitaidolla.

Meidät tavoitat ma – pe klo 8:00-16:15 numerosta
0106664928

Varaa aika jarruhuoltoon

Jarrujärjestelmä on kokonaisuus – kuinka usein sen osat olisi hyvä huoltaa?

Auton jarrujärjestelmä on jarrupalojen, jarrulevyjen ja jarrusatulan muodostama kokonaisuus, jonka tärkein tehtävä on saada auto pysähtymään nopeasti jarruttaessa. 

Jarruhuolto suoritetaan yleensä jarrupalojen tai -levyjen saavuttaessa minimipaksuutensa. Tarkkaa vaihtoväliä on haastavaa arvioida, sillä esimerkiksi ajotavalla ja olosuhteilla on merkitystä jarrujen kulumisnopeuteen. Jarrujen herkistys ja puhdistus kannattaa tehdä 12 kuukauden välein. Myös jarrunesteet on tärkeä vaihtaa joka toinen vuosi, sillä jarrunesteeseen kondensoituu vettä lämpötilaerojen seurauksena, joka ruostuttaa ja hapettaa jarruosia sisältäpäin. Jos nesteitä ei vaihdeta, jarrut jumittuvat ja kuluvat tarpeettomasti, jarruvoimien erot eri pyörillä kasvavat sekä polttoaineen kulutus nousee.

Jarrujärjestelmän on oltava kunnossa kokonaisuudessaan, jotta auton jarrujen asianmukainen ja luotettava toiminta varmistetaan. Mikäli jarruja ei huolleta säännöllisesti, on riskinä monenlaisiin vaaratilanteisiin joutuminen, etenkin jos jarrut ovat päässeet kulumaan täysin loppuun tai jarrujärjestelmässä on mahdollisesti muitakin häiriöitä.

Jarrut huollon tarpeessa?

Asiantunteva korjaamo huomaa kulumisen yleensä perushuoltoa tehdessään muiden tarvittavien huoltotoimenpiteiden ja tarkistusten yhteydessä. Jos jarrut vinkuvat, varoitusvalo syttyy tai epäilet, että jarrupalojen tai -levyjen kunnossa on ongelmia, ota yhteyttä meihin!

Varaa aika jarruhuoltoon

Jarrujen sisäänajo huollon jälkeen kannattaa

Normaaliajossa jarruja on tärkeää käyttää, sillä se tekee jarruille hyvää. Jarruhuollon jälkeen suositellaan kuitenkin ensimmäisten 300 kilometrin aikana jarrujen sisäänajoa, joka tarkoittaa jarruja käyttämistä alkuun vain lyhyesti ja kevyesti. Tämä edesauttaa jarrupalojen ja -levyjen asettumista toisiinsa. Hätätilanteessa jarruja on tietenkin käytettävä aina tilanteen vaatimalla tavalla.

Luotettava ja asiantunteva jarruhuolto varmistaa turvalliset kilometrit

Jarruhuollon suhteen on tärkeää, että jarrut huolletaan ammattitaitoisesti käyttäen laadukkaita ja luotettavia osia. Asiantunteva korjaamo huolehtii aina, että jarrupalojen ja -levyjen vaihdon ohella myös jarrujärjestelmä herkistetään ja tarvittavat tarkistukset suoritetaan.

Jarrupalojen ja -levyjen vaihdon hinta riippuu käytettävistä materiaaleista ja työn laajuudesta. Koska kyse on turvallisuudesta, ei halvin vaihtoehto ole aina kannattavin. Jos jarrujärjestelmän huolto suoritetaan ammattitaidottomasti, tuo se suuren turvallisuusriskin niin itselle kuin muille liikenteessä. Muista, että jarrujärjestelmä on auton tärkein turvallisuusvaruste – huolehdi sen kunnosta!

Tule osaavaan jarruhuoltoon Tampereen Huoltoykköselle!

Tampereen Huoltoykkösellä koulutettu henkilökunta huoltaa autosi jarrupalat ja -levyt kuntoon. Huollamme ja korjaamme kaikkien merkkien jarruja ammattitaidolla – merkkihuolto-osaamista meiltä löytyy Nissanin ja Toyotan suhteen.

Meidät saat kiinni arkisin klo 8:00-16:15 puhelimitse numerosta 010 666 4928.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevan linkin kautta.

Yhteydenottolomake