Ilmastointihuollot ja -korjaukset Tampereen Lielahdessa

Huolla ilmastointi säännöllisesti ja nauti autoilusta 

Auton ilmastointi kannattaa huoltaa säännöllisesti. Kun ilmastointihuolto tehdään säännöllisin väliajoin, varmistetaan, että järjestelmä toimii tehokkaasti eikä kuormitu liikaa. Viimeistään kesähelteillä huomaa äkkiä, jos ilmastointi ei toimi kunnolla ja autoilu käy tukalaksi. Onkin järkevää huoltaa ilmastointi ennakoiden kuntoon ja välttää isommat ongelmat.

Kuinka usein auton ilmastointi pitäisi huoltaa? 

Auton merkistä riippumatta ilmastointi kannattaa huoltaa ainakin noin kahden-kolmen vuoden välein. Raitisilmasuodattimet on hyvä vaihtaa säännöllisesti vuosittain, jotta auton sisäilma pysyy hyvänä.

Varaa aika ilmastointihuoltoon

Mitä ilmastointihuollossa tapahtuu?

Ilmastointihuollon yhteydessä järjestelmästä poistetaan vanha kylmäaine ja öljy, ja tarkastetaan mahdolliset järjestelmässä olevat vuodot alipaineistamalla järjestelmä. Tämän jälkeen järjestelmästä poistettu ja suodatettu kylmäaine palautetaan järjestelmään, ja tarvittaessa mukaan lisätään lisää uutta kylmäainetta sekä järjestelmään kuuluva öljy. 

Ammattimaisesti toteutettu ilmastointihuolto vie tyypillisesti toimenpiteenä noin tunnin. Kesto voi kuitenkin vaihdella jonkin verran myös ajoneuvon kylmäaineen tyypin mukaan. Ilmastoinnin täyttöhuolto on syytä tehdä ajan kanssa, huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Esimerkiksi aikaa vievän tyhjiöintivaiheen liian nopea suorittaminen ei välttämättä löydä kaikkia mahdollisia järjestelmässä olevia vuotoja. Ammattimainen ilmastointihuolto maksaa itsensä takaisin, kun ilmastointi pysyy hyvässä kunnossa ja isommat ongelmat vältetään myöhemmin. 

Voiko ilmastointihuollon tehdä itse?

Auton ilmastointihuollot, -korjaukset ja täytöt kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Ilmastoinneissa käytettävät kylmäaineet ovat vaarallisia kaasuja, ja siksi ilmastointihuoltoja saa tehdä vain Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesiin rekisteröityneet autokorjaamot ja pätevyyskokeen suorittaneet asentajat.  


Meillä Tampereen Huoltoykkösellä on koulutettu henkilökunta ja huollamme autosi ammattitaidolla. Huollamme ja korjaamme ilmastointeja kaiken merkkisiin autoihin. 

Ilmastointihuollot ja -korjaukset ammattitaidolla

Jos autosi ilmastointi kaipaa huoltoa tai korjausta, ota meihin yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten varmistetaan perheellenne miellyttävät automatkat myös helteillä.

Meidät saat kiinni arkisin klo 8:00-16:15 puhelimitse numerosta 010 666 4928.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön allaolevan linkin kautta. 

Varaa aika ilmastointihuoltoon